2011. december 28., szerda

Karácsony Hongkongban

Külföldön tölteni a karácsonyt egészen más, mint otthon a családdal, pláne Ázsiában, ahol ugyan ünnepnapnak számít, de számukra semmi több nincsen mögötte.

Az utcákon mászkálva egyáltalán nincsen karácsonyi hangulata az embernek, nincsenek hangulatos fények, kivilágított fenyőfák, utcai vásárok forralt borral... Viszont a nagy bevásárlóközpontok nagyon adnak a díszítésre, hogy minél több vevőt csalogassanak oda.

Ami nagyon furcsa még, hogy az élet nem áll meg, minden nyitva van karácsony napján is, maximum rövidített nyitvatartással.
De ami nagyon gáláns dolog itt Hongkongban, hogy ha egy ünnep hétvégére esik, azt a dolgozók kompenzációként megkapják munkaszüneti napnak az azt követő munkanapon.
Egészen extrém dekorációkkal is lehet találkozni, mint például a "Barbi karácsonnyal".
Kicsit közelebbről...

Táncosként jó fellépési lehetőségek vannak ebben az időszakban, illetve sok-sok rendezvényt szerveznek szerte a városban.
A mi tanítványaink is bemutathatták az új koreográfiáikat a karácsonyi partin, és mint minden eseményen Hongkongban, itt is az evés és a fotózás volt az est fénypontja. Viszont nagyon aranyosak voltak, mert nagyon lelkesen készültek a bemutatóra.
A fellépő csoport :-)
Bachata csoport

Most már megállapítottam, hogy az ázsiaiakat leginkább egy fényképezőgéppel lehetne jellemezni, mert olyan nincs, hogy ne lenne egy a kezük ügyében, illetve szeretik megörökíteni életük minden pillanatát.
Ez a szokás egy kicsit rám is rámragadt, állítom, hogy több fotó készült rólam az elmúlt másfél évben, mint az eddigi egész életemben...
Kedvencem :-)
És az ő kedvencei...

1 megjegyzés:

  1. Jó a humorod, Cilkóka :)
    De ha már fotózás: közölhetnél 1-2 fotót egy autentikus hongkongi lakásról az itthon maradottak számára! :)
    Csók

    VálaszTörlés