2013. február 28., csütörtök

Hong Kong Salsa Festival 2013

A hónap eseménye határozottan a Salsa Fesztivál volt, amit egy évben egyszer rendeznek meg itt Hongkongban. A fesztivál maga 4 napos, de már a hét elején elkezdődnek az esti partik, ahol nem csak bulizhat az ember, hanem lehet látni már egy-egy érkező külföldi vagy helyi táncos pár fellépését.
Liz Lira az Egyesült Államokból (6-szoros Salsa Világbajnok)
 
Anthony Brega, kedvenc Zouk táncosom
 
Csütörtök reggel indult a hivatalos program, azaz workshopok reggeltől kora délutánig, utána színpad próbák, majd készülődés, és este verseny vagy fellépések, végül pedig össztánc majd after party hajnalig. És ez így ment 4 napon kersztül... Számomra egy kicsit nehezítette a dolgot, hogy közben még a Zumba óráimat is meg kellet tartani, így aztán valóban tesztelhettem a fizikai határaimat. Nem mondom, hogy nem érte meg, mert mindig nagy élmény egy ilyen fesztivál, hiszen számos neves táncművésszel lehet megismerkedni, akár még táncolni is a bulikon, színvonalas előadásokat lehet látni, és sokat lehet tanulni.
Body Isolation Workshop-om :-)
 
Kamacho, a brazil Zouk táncos, szintén kedvenc...
 
A fesztivál keretén belül megrendezésre került a World Salsa Championship 2013.
Salsa amatőr és profi, egyéni vagy csoportos, valamint Bachata kategóriában lehetett indulni, én az utóbbit választottam az amúgy nem táncos, hanem tenisz oktató partneremmel :-)
Elődöntő
Nagy meglepetés volt a számomra, hogy bejutottunk a döntőbe, ahol igazából csupa profi páros volt, és elmondhatjuk magunkról, hogy a 4. helyen végeztünk :-)
A győztes páros
Mitch Bilic & Ellicia Mcdonald Ausztráliából
 
A Profi Salsa versenyt élmény volt nézni, a győztes páros úgy táncolt, hogy az egész nézőközönség utána állva tapsolt nekik.
Jhon Andres Lucumi & Milady Pechene
 
Hasonló sikert aratott egy orosz balett páros, akik ugyan nem versenyzők, hanem fellépők voltak. Nekem ők lettek a kedvenceim.
Sergey & Polina
 
És persze azért a hastánc fellépés sem maradhatott ki... :-)
 
Ki kell pihenni ezt a fesztivált :-)))
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése