2013. június 30., vasárnap

Ha szerda, akkor lovi :-)

Happy Walley Racecourse
Hongkongban az a fantasztikus, hogy ha az embernek munka után még van elég energiája, akkor nagyon sok lehetőség van a szórakozásra. Ilyen például szerdán esténként a lóverseny Happy Walley-ben, ami a városnak egy nagyon hangulatos kis negyede.
Szép zöld, ami felüdülés itt a felhőkarcolók világában, sok kis helyes üzlettel, bárral, és külföldivel, akik előszeretettel laknak ezen a környéken. Annak ellenére, hogy a város központi részén van, nem olyan egyszerű megközelíteni, mert viszonylag messze van a metrótól. (Legalábbis hongkongi szemmel nézve...)
Én általában gyalogolni szoktam a metrótól, de ha nincs kedvem, akkor felszállok a helyi villamosra, ami már önmagában egy élmény és turisztikai látványosság, hiszen már több, mint 100 éve a város közlekedési eszköze. Minden villamos egy kocsiból áll és emeletes. Kicsit lassú, de olcsó. 2,30 hongkongi dollár a jegy ára, ami kb.70Ft-nak felel meg. Tehát, ha valakinek van sok ideje, akkor ez a legolcsóbb módja egy kis városnézésnek :-)
Amúgy meg ki lehet bérelni egy-egy szerelvényt születésnapi buli vagy egyéb esemény alkalmából, és akkor csak az adott társaság utazik a villamoson, ami szépen ki van dekorálva, és még ételt-italt is felszolgálnak rajta...
De visszatérve a lóversenyre, azt mondanám, hogy egyszer mindenképpen érdemes megnézni, mert nagyon jó kis program.
Happy Walley Racecourse
 A belépő összesen 20 dollár, azaz 600Ft. Lehet fogadni mindenféle módon, és hát persze ez nem csak magáról a lóversenyről szól, hanem egy szociális esemény.
Lehet iszogatni, enni, ismerkedni...
Modelleket nézegetni...
Bajor zenét hallgatni :-)
A hongkongiak nagyon szeretnek fogadni, így aztán ezt nem csak a verseny helyszínén, hanem a város különböző pontjain lévő fogadó irodákban is meg lehet tenni. Aki nem ért hozzá, annak nem olyan egyszerű átlátni. Lehet győzelemre, helyre, első 4 befutóra, és még számos egyéb variációra fogadni.
Évente közel 700 lóversenyt rendeznek, és hát nem csoda, hogy az emberek előszeretettel járnak fogadni, mert más lehetőségük nincs, ugyanis minden egyéb szerencsejáték tiltott a városban.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése