2011. február 27., vasárnap

HK Salsa Festival


Aki szereti ezt a műfajt, annak ez az egy hét maga a Paradicsom volt. Szuper szervezés, remek oktatók, óriási partik, és táncosok a világ minden részéről... Magyarországot csak én képviseltem, de mindent megtettem, hogy emlékezzenek pici országunk nevére :-)
Joseph, a rendezvény szervezője

A fesztivál első három napja arról szólt, hogy a résztvevők megismerkedjenek egymással és az oktatókkal. A partikon volt oktatás, táncbemutató, és természetesen tánc hajnalig. Számomra nagy élmény volt, hogy az egyik pillanatban egy indiaival, a másikban egy franciával, aztán egy ausztrállal, végül egy kínaival táncoltam, és teljesen mindegy volt, hogy ki honnan jött, hiszen ott volt a közös nyelv, a salsa.
A partin...

Egy másik partin...
Az egyik workshop-on

A workshopok a negyedik napon kezdődtek, és hát innentől kezdve jött az önpusztító életmód... Reggel 10-től délután 4-ig workshop, utána rohanás haza felfrissülni, átöltözni, mert 8-tól kezdődtek a táncbemutatók, utána buli, majd after party hajnal 5-ig, és aztán 10 órától kezdődött elölről az egész... Azt nem tudnám megmondani, hogy hány liter kávét töltöttem magamba, hogy ilyen napok után képes legyek másnap reggel az akrobatika órán "Dirty Dancing"-es emeléseket tanulni... Ja, és előtte ötven felüléssel, meg egyéb gyilkos gyakorlatokkal bemelegíteni...
Az egyik akrobatikus elem gyakorlása az egyik partin...

A fesztivál ideje alatt részt lehetett venni az Asia-Pacific Salsa Open Championship nevezetű versenyen, amit egy kolumbiai-olasz páros nyert meg.
Marvin Ramos és Cristina Iannilli
A győztes páros workshop után...

A második helyen is egy olasz páros végzett, ami nem volt meglepő a mezőny többi tagját elnézve.
Vito y Stefania

Egyébként nehéz volt eldönteni, hogy az ember melyik workshop-ra menjen, mert egyszerre több is zajlott párhuzamosan, és az egyik jobb volt, mint a másik. Az oktatókról nem is beszélve :-)
Josie (Ausztrália)
Patrick Danquah (Toronto)
Aki (Németország)
Sakara Dance Company (California)


Meg kell említenem még az esti előadásokat, hiszen ezeken is nagyon színvonalas műsorszámokat lehetett látni, mint például Eider és Luisa argentín tangó bemutatóját, vagy a hatszoros salsa világbajnok, Liz Lira produkcióját.
Eider és Luisa
Liz Lira

David és Zoe






Nem lehet elég korán kezdeni :-)

Új barátok...

Szintén :-)

És a szerelmem...

Ami pedig engem illet, valamilyen csoda folytán én is bekerültem a fellépők közé, és egy "Varga's hopping"-gal ott találtam magam a "Night of the Superstars" fellépői között szerény kis hastánc produkciómmal Magyarországról :-)







2 megjegyzés:

  1. Üdv, kedves Cili!
    Gratulálok az újabb kiváló szerepléshez :)!
    Ez a bejegyzés megintcsak brilliáns!

    VálaszTörlés
  2. Grat!!!! :)
    Aztán a Besito is fellépjen ám valamikor! :)

    Pusssssz

    VálaszTörlés