2012. június 30., szombat

Hong Kong 2 év után...

Hong Kong
Amikor az ember nem turistaként látogat el egy városba, hanem ténylegesen ott él egy darabig, akkor tapasztalja meg igazán, hogy milyen is az az adott hely.
Be kell vallanom, hogy amikor először megérkeztem Hongkongba, nem tetszett annyira a város. Sok-sok felhőkarcoló, tömeg, légszennyezettség, furcsa ételek és szagok, más emberek, más kultúra, és magány.
Viszont, ha most, két év eltelte után megkérdezné valaki, hogy mit gondolok a városról, nem ezeket a szavakat használnám.
Azt mondanám, hogy rendkívül dinamikus, hogy fel kell venni a ritmusát, mindig történik valami, szervezett, hogy az emberek keményen és sokat dolgoznak, de meg is tudják valósítani az álmaikat.
Helyi ételek
Az emberi kapcsolatok felületesek, ami ilyen pögős élet mellett nem is csoda, viszont rendkívül családcentrikusak, és ami érdekes, hogy az életüket inkább az utcán élik, mint otthon, a pici kis lakásaikban. Azaz sokat járnak étterembe, imádnak vásárolni, szeretnek BBQ partikat rendezni, meg túrázni.

Dragon's Back
Ha látnivalók szempontjából nézem a várost, azt mondanám, hogy egy hét kevés arra, hogy az ember minden szépségét, minden kis apró részletét felfedezze.
Lei Yue Mun
A mai napig sikerül új dolgokra rácsodálkoznom, és mindig az az érzésem, hogy talán nem is fogok tudni mindent megnézni.
Causeway Bay
Tsim Tha Tsui, Avenue of Stars
Chi Lin Nunnery
Mert ami itt borzasztóan kevés, az a szabadidő. A munkán kívül annyi mindennel lehet foglalkozni, hogy az ember csak győzzön választani.
Ráadásul, az állam nagyon sok sporttevékenységet támogat, így akinek nincsen pénze puccos klubtagságira, annak még mindig ott van az államilag támogatott lehetőség. És meg kell hagyni, hogy az nagyon is rendben van.
Szórakozási lehetőségekben sincsen hiány, két ismertebb központ: Wan Chai utcái, ahol számtalan élőzenés bárt lehet találni, míg a Central-ban Lang Kwai Fong bulizósabb, táncolósabb hely.
Lang Kwai Fong
Party hangulatban...
Tehát, összeségében így 2 év után azt mondanám, hogy fiatalon itt élni ez egy remek város!1 megjegyzés:

  1. Cilkóka ez egy remek összefoglaló! És kiválóak a képek is!!! De hogy állsz a zumba projekttel??? Kérünk arról is egy beszámolót! :)

    VálaszTörlés