2012. augusztus 31., péntek

Cápa a láthatáron...

Hongkong azért nem csak egy felhőkarcolókból álló szmogos város, vannak nagyon szép tengerpartjai is, ahol nagyon jó strandokat lehet találni.
A strandok állami tulajdonban vannak, nincsen belépő, viszont van mosdó, zuhanyzó, öltöző, melyek szintén ingyenesen használhatóak.
Nagyon érdekes, hogy mennyire elővigyázatosak, mert minden strandnak van cápahálója, és külön személyzete, akik figyelik a víben úszkáló tömeget.
Számomra ez azért is érdekes, mert nem jellemző a térségre, hogy cápák úszkáljanak a közelben.
Persze az ördög azért nem alszik, így aztán 2 év alatt először a minap tanúi lehettünk annak, hogy mi történik akkor, ha tényleg látnak egy cápát a közelben.
Éppen a strandon űcsörögtünk, amikor bemondták a hangosbemondón, hogy egy nagy halat láttak a part közelében, ezért mindenki csak a saját felelősségére mehet be a vízbe. Amúgy a hangosbemondón reklámokat lehet hallani, meg különböző figyelmeztetéseket, hogy felhevült testtel ne menjen be az ember a vízbe, meg hasonló okosságokat.
Mindenki a cápát keresi :-)
 
Eltelt egy kis idő, aztán már nem a nagy halas szöveget ismételték, hanem azt, hogy cápát láttak a közelben, és hogy mindenki azonnal menjen ki a vízből. Felhúzták a figyelmeztető zászlót is, amin egy cápauszony látható.
Jöttek a kis piros gatyás fiúk, és elkezdték kiszállítani az embereket a vízből a kis tutajaikkal.
Vicces jelenet volt... Úgy elképzeltem, hogy mennyit érne az a tutaj, ha egy cápi átrágná magát a cápahálón....
Szóval, elég gyorsan kizavartak mindenkit a vízből, utána pedig a vitorlásokat, szörfösöket parancsolták ki. 
Megérkezett a parti őrség is, akik végigjárták az öblöt, majd tovább hajóztak.
Persze a vízbe már nem lehetett bemenni, és a sportközpont is bezárt. 
Ezen kívül semmi izgalmas nem történt, viszont azt lehetett látni, hogy mennyire túlbiztosítják a dolgokat, hogy nehogy valami baj történjen...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése